• darkblurbg
  • darkblurbg
  • darkblurbg

Wijnpersplanken

Historisch Hout importeert oude wijnpersbalken afkomstig van oude graanschuren & wijnpersen uit de zuid oost-Balkan landen! De vaak leegstaande schuren worden gekocht van de lokale beheerders, hierna worden de schuren handmatig gesloopt, de materialen worden gesorteerd op lengte en kwaliteit en verpakt tot vervoerbare pakketten. De schuren zijn vaak meer dan 150 jaar oud! Wijnpersplanken zijn hét alternatief voor de wagonplanken

Bewerking wijnpersplanken

Zodra de materialen in Nederland aankomen krijgen ze eerst een hittebehandeling tegen eventueel aanwezige houtworm. Hierna worden de materialen herzaagd tot bruikbare planken. 

wijnpersplanken bureaublad.jpg
wijnpersplanken (124).JPG
wijnpersplanken (146).jpg

Soorten en maten wijnpersplanken

Wij schaven de planken op vaste dikte maten namelijk: 2,4 en 6 cm. de oude wijnpersplanken zijn enorm duurzaam en hebben een karakteristiek, robuuste en warme uitstraling! De planken zijn van nature droog en zeer geschikt tot verwerking van meubels! Wijnpersplanken zijn een goed alternatief voor wagonplanken! Naast wijnpersplanken en wagonplanken zijn ook Azobé scheepsplankenBarnwood en Oud eiken erg populair als oude houtsoorten.

Wij hebben vrijwel altijd een ruime voorraad in de volgende lengte maten: 150-200 cm 200-300 cm 300-400 cm. U kunt zelf uw planken komen uitzoeken! ( let op : op afspraak geopend ) Prijzen zijn inclusief BTW. Wij verkopen de wijnpersbalken ook onbewerkt in pakket afname, voor zowel 1 pak tot een vracht vol bent u bij ons aan het juiste adres! Bovenstaande slide-show toont geschaafde materialen, onderstaande slide-show toont geborstelde materialen. 

 

wijnpersplanken 111.JPG
wijnpersplanken wandbekleding.JPG
wijnpersplanken.JPG

Wijnpersplanken toepassingen

Wijnpersplanken zijn een populair product dat veel in interieurs wordt gebruikt, het is een duurzaam materiaal wat zeer geschikt is voor het bekleden van wanden of het maken van deuren, keukenfronten, tafelbladen keuken bladen en keukenfronten! Kortom prachtig bouwmateriaal met een verhaal. Naast wijnpersplanken zijn de houtsoorten Azobé scheepsplankenwagonplankenwijnpersplanken en oud eiken erg populair