• darkblurbg

Oud hout

Historisch hout heeft een groot aanbod van oud hout. Met oud hout kan je prachtige dingen maken, te denken aan meubels van oud hout, kasten van oud hout, deuren van out hout of houten wandbekleding.

Toepassingen oud hout

Oud hout kan gebruikt worden voor verschillende toepassingen. Je kunt hierbij denken aan meubels van oud hout, maar ook voor het bouwen van veranda’s, terrasoverkappingen, of bijvoorbeeld een oud houten schuur. Ook wordt oud hout gebruikt voor het maken van stijgers.

Oude houten tafel stijger van oud hout oud houten tafel

Soorten oud hout

Er zijn verschillende soorten oud hout. Hierbij kun je denken aan de volgende houtsoorten;

Elke houtsoort heeft zijn eigen kernmerken. De verschillende houtsoorten hebben ook een andere afkomst. Zo komen de Azobé scheepsplanken uit vloeren van oude vrachtschepen. Barnwood komt daarentegen van oude veldschuren. Elke oude houtsoort komt van een andere plek en dit maakt het erg uniek.

Oud hout voor meubelmakers

Het oude hout is erg geschikt om te gebruiken bij het maken van meubels. Verschillende meubelmakers bellen ons omdat ze graag willen werken met mooi oud hout. Het hout is in verschillende afmetingen verkrijgbaar en kan op maat verzorgd worden.

Wilt u meer weten over oud hout of één van de bekende houtsoorten? Neem gerust contact op voor de prijzen en mogelijkheden.