• darkblurbg
  • darkblurbg
  • darkblurbg

oude eiken balken en gebinten

Historisch hout is gespecialiseerd in de verkoop van oude eiken balken. Wij reizen door heel Europa om de beste balken te kunnen inkopen, hierdoor hebben wij een uniek assortiment gebinten in diverse maten. De oude eiken balken kunnen op diverse manieren worden bewerkt in onze eigen werkplaats. Wij kunnen ze ontdoen van spijkers, borstelen, schaven en herzagen tot de gewenste maatgeving.  Wij hebben balken in diverse uitstralingen! van zeer geleefd tot strak en vierkant. Enkele gebinten bevatten soms nog authentiek houtsnijwerk! 

Grote oude eiken balken-planken geborsteld.
gebinten gezaagd horizontaal.jpg
verkoop oud eiken balken - op voorraad - duurzame materialen

duurzaam bouwen. 

Oud eiken heeft een robuuste warme uitstraling, door de jaren heen is het oude eiken natuurlijk gedroogd waardoor het stabieler is dan nieuw eiken bij een binnenshuis toepassing.  Doordat de balken vrijkomen bij de sloop van oude graanschuren, boerderijen en landhuizen is het verwerken van oud eiken hout in nieuw te bouwen objecten een duurzame manier van bouwen. De balken worden door ons ISPM behandeld, kortom thermisch behandeld tegen eventueel aanwezige houtworm & boktor. 

 

     

beschikbare maten, prijzen en mogelijkheden. 

 

wij kunnen vrijwel elke maat herzagen uit balken die wij in voorraad hebben, door goed contact met onze leveranciers kunnen wij u ook voorzien van grote partijen en afwijkende maten!  Of u nu als particulier opzoek bent naar 1 balk of als zakelijke partij opzoek bent naar een grote partij voor een nieuwbouwproject, u bent van harte welkom in onze houtloods om u te laten inspireren en adviseren naar de diverse mogelijkheden. Per mail kunnen wij u voorzien van prijzen, voorraad en bewerkingsmogelijkheden.  

 

kopmaten: 13x13 cm tot 35x35 cm 

lengtes:    200 cm tot 600 cm 

prijzen:    €900 - €1700,- per M3. Vraag per mail een offerte aan! 

 

Geintereseerd? kom langs in onze hout hal of vraag een offerte aan!