• darkblurbg
  • darkblurbg
  • darkblurbg
  • darkblurbg

Barnwood planken

Oude veldschuren van decennia ’s oud langs de kant van weg of in een weiland, vaak ouder dan ons zelf. Door de extreme weersinvloeden zijn de barnwood planken getekend en gegroefd. Doordat wij deze veldschuren in Oostenrijk, Zwitserland en Servië opkopen of de materialen daarvan krijgen deze planken een 2e leven! Zodra de planken bij ons in de stelling liggen hebben ze een hele reis gemaakt, de spijkers zijn getrokken de planken zijn schoongemaakt en gesorteerd op kleur en lengte! Wij verkopen barnwood in de houtsoort eiken en vuren. 

Barnwood eiken (2).JPG
IMG_1467.JPG
IMG_1780.JPG
IMG_6414.JPG

Barnwood plaatmateriaal 

Naast onze normale barnwood planken in de houtsoort eiken en vuren verkopen wij nu ook barnwood plaatmateriaal. Wij hebben de panelen gesorteerd in 2 kleuren op voorraad, namelijk in grijstinten en bruintinten. De planken zijn afkomstig uit Oostenrijk, afkomstig van verlaten veldschuren in het hooggebergte van de Alpen. Door de extreme weersomstandigheden die de planken doorstaan zijn de planken getekend door de natuur! Er is geen één plank hetzelfde.

Barnwood panelen, ideaal voor de interieurbouwer!

Om het product makkelijk verwerkbaar te maken voor bijvoorbeeld de interieurbouwer laten wij hier 3 laags verlijmde panelen van maken. Voordeel hiervan is de gelijke dikte van de planken en het snel te verwerken van de barnwood platen, denk hierbij aan keukenfronten, wandbekleding, plafonds. Het plaatmateriaal is opgebouwd uit 3 lagen gedroogd vuren, de bovenste laag is de originele verweerde zijde. De platen zijn meubeldroog &  insectvrij ofwel thermisch behandeld. 

 

barnwood panelen 1 (1).jpg
barnwood panelen 1 (3).jpg
barnwood panelen 1 (4).jpg
barnwood panelen 1 (6).jpg

Barnwood toepassingen

Barnwood is een populair product dat veel in interieur wordt gebruikt, het is een duurzaam materiaal wat zeer geschikt is voor het bekleden van wanden of het maken van deuren en keukenfronten! Barnwood is een product wat buitenshuis ook zeer goed te verwerken is denk hierbij aan gevelbekleding of deuren. Kortom prachtig bouwmateriaal met een verhaal. Naast Barnwood zijn de houtsoorten Azobé scheepsplanken, wagonplanken, wijnpersplanken en oud eiken erg populair. 

 

   

Grote voorraad barnwood

Doordat wij vrijwel continu 800 M2 in voorraad hebben kunnen wij barnwood bewerken naar de wens van de klant, dit kan bestaan uit: borstelen, op dikte schaven of mes en groef aanbrengen! Wij verkopen deze planken per stuk en per pakket. Of u nu als particulier enkele planken nodig heeft om uw meubel te vervaardigen of u bent interieurbouwer en zoekt een grote partij voor een geheel interieur, u bent van harte welkom bij ons. 

 

  

               

 

Kom langs en laat u inspireren en adviseren! of vraag een offerte aan voor uw interieurproject!